Comunicat de presă privind schimbul de experiență între Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier - ISCTR și Agenția Națională Transport Auto – ANTA, organizat la București în perioada 25-26 septembrie 2023

Data publicării: 3 Oct 2023

Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier - I.S.C.T.R.  a organizat, în perioada 25.09.2023 - 26.09.2023, în București, un schimb de experiență  cu Agenția Națională Transport Auto-ANTA din Republica Moldova privind inspecția şi controlul respectării reglementărilor naționale și internaționale în domeniul transporturilor rutiere.

Cele două instituții au efectuat controale în trafic și s-au întrunit pentru discuții referitoare la armonizarea legislației din domeniul transportului rutier.

Acțiunile de control în trafic s-au desfășurat pe rețeaua de drumuri naționale din jurul Bucureștiului.

Acțiunile de control și discuțiile au vizat  în principal:

  • condițiile de efectuare a activităților de transport rutier;
  • documentele de control întocmite și utilizarea aplicației informatice de control a ISCTR;
  • transportul de mărfuri periculoase (ADR);
  • masele şi/sau dimensiunile maxime admise pe drumurile publice şi masele totale maxime autorizate (cântărire).

A fost semnat și un ACORD DE COLABORARE între Agenția Națională Transport Auto a Republicii Moldova și Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transport Rutier al României în vederea consolidării relațiilor dintre cele două părți prin dezvoltarea capacităților de implementare a legislației europene în domeniul transportului rutier și schimbul de bune practici.

Conform acordului, ISCTR și ANTA vor organiza vizite între experții din domeniul transportului rutier, ateliere de lucru specializate, întruniri și seminarii, schimburi de experiență și de bune practici de control precum și ateliere în vederea elaborării unor proceduri de control.
Semnarea Acordului contribuie la alinierea legislației naționale a autorității omoloage la standardele europene și îndeplinirea obiectivelor stabilite în scopul dezvoltării domeniului transportului rutier.

ISCTR susține aceste schimburi de experiență al căror scop este colaborarea fructuoasă la nivel internațional în vederea implementării celor mai bune practici de control din domeniul transportului rutier.

Imagini de la eveniment

Legături utile